"--There's a cave on the hills, In the woods not so far away --"
from: Blood By Sonata Artica

tiistai 5. toukokuuta 2015

Ookamin luku urakka


Oulun pääsykokeisiin on tasan viikko aikaa. Enää ei tehdä ihmeitä, mutta vielä pitää kerrata kolme asiaa : Kuuba (Che ja Castro), toisen maailmansodan loppuvaiheet sekä valistusfilosofit, jotka tuntuvat aina talven aikana katoavan jonnekin...

Olen viiden vuoden aikana oppinut sen, ettei kannata etukäteen toivoa liikaa, mutta aina koetulosta odotellessa tapahtuu muutama ajatuskatkos, lähinnä sellaisen ajatuksen pohjalta, jos sittenkin.... ensiksi vikuillaan vuokrakämppiä, mieluinten Kaijonharjulta tai jostain muualta, mistä on helppo bussiyhteys yliopistolle.

Mitään soittoja tai näyttöjä ei kuitenkaan sovita ennen kuin muuton tarve on varmaa. Toiseksi mietitään, mitä löytyy jo omasta takaa ja mitkä huonekalut kannattaa omasta huoneesta ottaa mukaan, jos muutto tulee ajankohtaiseksi. Viimeiseksi tulee selattua kaikki mahdolliset tarjouslehdet, mistä löytyisi halvimmalla, jos ei kirppariltä löydy esmes mieluista sohvaa ja / tai nojatuolia. Lopulta olen suunnitellut melkein koko muuton pienessä mielessäni vuokrakämppää ja muuttoautoa lukuunottamatta valmiiksi.

Sitten hitusen harmittaa kun ei vieläkään pääse opiskelemaan, kun oulusta tulee taas lipare, missä sanotaan että jäi näin ja näin monta pistettä vaille... Parin päivän masenuksen jälkeen ympyrä alkaa alusta. Kertaan hitaaseen tahtiin vanhoja pääsykoe kirjoja ja katselen historiadokumentteja (aina kun niitä tulee vapailta kanavilta), samalla pidän silmällä avoimia työpaikkoja ja lyhyiden kurssien tarjontaa lähialueellani. Vasta kun pääsykoekirjat varmistuvat seuraavalle vuodelle, luku-urkka alkaa taas alusta.

Välissä kuitenkin pelataan ( konsoleilla ja lautapelejä ), luetaan sarjakuvaa ja osallistutaan tapahtumiin. Yksi vuoden kohokohta on lähikaupungin sarjakuvapäivät. Muut tapahtumat riippuu seurasta / rahatilanteesta.

Ookami kiittää, kuittaa ja palaa tenttikirjan ääreen ~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ookami arvostaa viestiäsi. Turvallisuussyistä tarkistan viestisi ennen niiden julkaisua.