"--There's a cave on the hills, In the woods not so far away --"
from: Blood By Sonata Artica

maanantai 26. lokakuuta 2015

Ookami ja hajusteyliherkkyys


Sainpahan itteeni otettua niskasta tämän asian suhteen.

Aihe on vaikea, sillä se aiheutti osan ylä-aste aikaisesta kiusaamisestani. Hajusteyliherkkyys ( eli;Multiple Chemical Sensitivity) ei minun kohdallani puhjennut ennen seiskaluokkaa. Eli juuri siihen pahimpaan murkkuikään. En sen takia pystynyt itse käyttämään mitään edes keskivahvasti hajustettua dödöä / hajuvettä, emännän allergiatestatut huuhteluaineetkin oli liikaa. Ja hajustamaton dödö petti ennen koulupäivän loppua.

Pukukopit olivat varsinainen helvetti. Tyttöjen pukkari oli n. siivouskomeron kokoinen, sinne änkesi 10-12 tyttöä samaan aikaan. Vaatteiden vaihto sujui yllättävän hyvin, mutta liikkatunilta poistuttaessa alkoi dödöjen ja hajuvesien läträys. Asiasta sanominen ei auttanut, ei minun eikä opettajan osalta vaan läträys jatkui. Jossain vaiheessa sitä itse luovutti. Vaihdoin vaatteet vain perhana äkkiä ja painuin ulos hengittämään ja myöhemin sitte vessaan laittautumaan itse loppuun.

Yksikin kiusaaja väitti minun valehtelevan, koska olin "Liian köyhä ostamaan mitään kyllin hyvää... " Tottahan se oli, mutta mitä järkeä ostaa sellaisia tuotteita mitä ei itse pysty käyttämään? Noh, kaikista tempuista huolimatta aina oli päänsärkyä ja / tai nokka tukossa siinä vaiheessa ku pääsi kotiin, oli liikuntaa tai ei.

En kuitenkaan halua kieltää ihimisiä käyttämästä sellaisia hajusteita mistä pitävät. Mutta voisitteko miettiä vähän kanssaihmisiänne? Tiedän, että hajuste-yliherkkiä on suhteessä vähän, mutta niitä on enemmän kuin luulisi. Joten voisitteko sen puolen purkin sijaan käyttää vain pari suihkausta? Siten ette aiheuta kanssaihmisille oireita ja varmasti vieä kykenette itse nauttimaan siitä.

Ookami kiittää ja kuittaa ~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ookami arvostaa viestiäsi. Turvallisuussyistä tarkistan viestisi ennen niiden julkaisua.