"--There's a cave on the hills, In the woods not so far away --"
from: Blood By Sonata Artica

tiistai 9. syyskuuta 2014

Ookami käy Aavasaksan vaaralla


Käytiin sitten viime viikonloppuna Deekoon, Harleyn ja Isännän kanssa Aavasaksan vaaralla. Ilma oli hyvä reissuun, vaikka aamusta hiukan satoi mutta loppupäivän oli onneksi aurinkoista. Kiersimme Kuninkaanreitin (noin suunnilleen).

Vähän ensimmäisen näköalapaikan jälkeen Ookami onnistui (tietenkin) kaatumaan. Onneksi suurempaa haavaa ei sattunut tulemaan, kun mätkähdin sopivasti mättäälle. Ensimmäinen reaktio "Kamera on kunnossa.".... T_T

Kierrettiin koko pitkospuureitti ja kaikki näköalapaikat. Maisemat oli komeita ja näkyi paljon enemmän kuin talvella rämpiessä (kiitos vain matkailualan open, jonka oli pakko siirtää luonto opastus talveen niin että me rämmittiin siellä lumikenkien kanssa. Silti upottiin polvia myöten, by the way.) Nyt oli paljon helpompaa ja maisemiakin näkyi.

Maaruska oli jo alkanut ja marjat olivat upean kokoisia. Pysähdyimme hetkeksi Paviljongille huilimaan ja katsomaan postikortteja. Sieltä nousimme raput ylos ja vierailimme Keisarin metsästysmajassa.

Talvella sinne ei päässyt sisälle mutta nyt ovet olivat auki. :D Vaikka olikin pieni paikka, niin
komeaa oli jopa sisältä. Ulkopuolen korea koristelu jatkui sisällä. Deekoota ei meinnanut saada sieltä pois. ~_~ Kun Deekoo lopulta saatiin mukaan remmiin jatkoimme matkaa alas takaisin autolle. Matkan varrella törmäsimme kahteen oravanpoikaseen.

Kotimatkan aikana teimme kaksi pysähdystä; Matkakoskelle ja Kukkolankoskelle. Matkakoski oli pienempi paikka, mutta sielläkin oli komeita koskia. Kukkolan koskella pysähdyimme pidemmäksi aikaa.Piipahdimme myös hopeasepän pajassa. Mehua ja leipää evääksi ja sitten matkaan kohti Haaparantaa. Käytiin IcA: ssa ja Ö&B : llä.

Koko matkaan kului n. kahdeksan tuntia. Kämpillä odotti Karjalanpaisti ja perunamuussi, joka sopi erittäin hyvin pitkän päivän päätteeksi. Sen jälkeen pelasimme vielä yhden erän Qin: niä, mutta oltiin niin väsyksissä että se jäikin siihen yhteen erään.

Pitkän reissun jälkeen Ookami nukahtikin harvinaisen aikaisin ja helposti.

Hyvät ystävät, jos haluatte käydä Aavasaksalla, käykää syksyllä tai keväällä. Talvella se on lähes mahdotonta ja kesäisin kiusaa sääsket.

Ookami kiittää ja kuittaa ~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ookami arvostaa viestiäsi. Turvallisuussyistä tarkistan viestisi ennen niiden julkaisua.