"--There's a cave on the hills, In the woods not so far away --"
from: Blood By Sonata Artica

maanantai 22. syyskuuta 2014

Ookami lukee fantasiaa....

Ja nyt vähän lukemisharrastuksesta. Olen aina ollut lukutoukka, ahmin kirjoja ja sarjakuvia sellaista vauhtia että joitakuita huippaa. Nyt tosin peliharrastuksen kasvaessa aikaa on väkisin siirtynyt siihenkin. Mutta ennen oman läppärin ostamista (ekan onstin omilla rippikoulurahoilla 15- vuotiaana.) kaikki vapaa aika kului kirjojen parissa, saatoin lukea koko kirjasarjan yhden kesän aikana.

Kirjat olivat vahvasti fantasiapuolelle, sarjakuvista meni kaikki muu paitsi Marvel. (mutta nyt nämä Marvel leffat .... <3) Kirjastolta on useampaan otteeseen luettu Tintit, Lucky Luket, Piko ja Fantasiot, Marsupilamit, Pieliset ja Asterix ja Obelix sarjat. Replicaan ja heppakirjoihin en edes koskenut.

Yksi ensimäisistä sarjoista mitkä tulee mieleen on etsiväkaksoset, Bertin päiväkirjat ja hullu luokka. Näistä luisuin pikkuhiljaa fantasiahylylle Tolkienin ja Terry Pratchetin vaikutuspiiriin...

Ja ne koulun määräämät kirjat olivat niin pakkopullaa kuin olla ja voi. Yleensä luin ne nopeasti läpi ja tuuletin pääparkani nopeasti jollain muulla paremmalla lukemistolla. Karsein luettava oli kärpästen herra... liian hapokasta. Eikä kuulemma joidenkin toisten valitsema Eläinten vallankumous ollut sen parempi... hyi.

Nykyisin hyllyssä on enemmän mangaa, mutta Tolkienit ja muut fantasiakirjat ovat pitäneet paikkansa hyllyssäni. Mutta mangasta myöhemmin lisää, se vaatii ihan oman sepustuksensa.

Ookami kiittää ja kuittaa ~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ookami arvostaa viestiäsi. Turvallisuussyistä tarkistan viestisi ennen niiden julkaisua.