"--There's a cave on the hills, In the woods not so far away --"
from: Blood By Sonata Artica

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Ookami ja edesmenneet legendat


Pian edellisen päivityksen jälkeen kirjauduin uudelleen faceen lyhyen kävelylenkin jälkee. Päälimmäisenä uutisvanalla odotti suoranainen järkytys. Terry Pratchett oli kuollut. Ensin iski epäusko, luin useita artikkeleita lyhyessä ajassa ja tarkistin jopa Wikipeadian.

Joo ei ollut uutisankka. Suretti mutta itkua ei sentään tullut. Sinä iltana laitoin pystyyn pienen alttarin kirjan kera keittiön pöydälle, Good omens. Vapaat pikkumiehet olisi varmaan ollut sopivampi koska se oli ihka ensimmäinen Pratchett jonka luin, mutta sitä ei omassa hyllyssä vielä ole. Hatunnosto siis tälle työteliäälle nerolle, joka ei edes sairastuttuaan lopettanut ansiokasta työtään. THANK YOU! Rest in peace.

Joskus tenuna tuli ajateltua fantasiakirjailijan uraa, mutta kova maailma opetti toisin. Onneksi vielä pystyn nauttimaan lukemisesta vanhaan malliin. Tai mistä sen tietää, jos joskus jotain painokelpoista onnistuisin tuhraamaan....

Mutta tämä sai minut miettimään millaisia legendoja on kuollut minun elinaikanani, pieniä tai suuria.
Ensimmäisinä tulee mieleen laulajat Kirka ja Juice, basisti Kari Lehtinen sekä näyttelijä Ranin.
Seuraavaksi mieleen tulee näyttelijä Paul Walker.

Päätäni kaivellessa huomasin, kuinka hävettävän vähän näitä muistin, mutta tämä on vaan minun mielipide, jos vain nämä nimet on jääneet päähän niin olkoon sitten.

Listaa voin toki jatkaa sellaisiin suuruuksiin, joiden aika tuli ennen minun syntymääni. JRR Tolkien, Che Guevara, Jimi Henrix, Gandhi, A Pekurinen.... olipa sekin lyhyt lista...

Pitänee hieman prepata uutisten seuraamista...
Ookami kiittää ja kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ookami arvostaa viestiäsi. Turvallisuussyistä tarkistan viestisi ennen niiden julkaisua.